Martí Boada, coordinador del curs de la branca de ciències de la natura de la Universitat Catalana d´Estiu a Manresa (2018)

La Universitat Catalana d´Estiu a Manresa es posarà a marxa el dijous 5 de juliol al matí amb el programa dels cursos universitaris. Totes les classes s´impartiran a l´institut Lluís de Peguera.

«La base de l´UCE és la seva vessant acadèmica», va manifestar el gerent i secretari de l´equip rector de l´ UCE, Joan Maluquer. Va recordar que «la nostra raó de ser és enfocar els estudis des d´un punt de vista dels Països Catalans», fet que no es dóna a les universitats tradicionals. «Això és el que es fa a Prada i ara també a Manresa».

Els cursos universitaris de l´UCE es duran a terme cada dia de les 9 del matí a les 12 del migdia. N´hi haurà sis. Tots estan coordinats per experts acadèmics i professionals. En cadascuna de les matèries també hi haurà la participació d´entesos en cada àmbit.

«Sostenibilitat: realitat o quimera» és el curs de la branca de ciències de la natura. El coordina Martí Boada, de l´Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB. En tecnologia es tractarà «De la física quàntica a les nanotecnologies» sota la coordinació de Núria Anglada, de la Universitat Politècnica de Catalunya. En aquest cas hi prendrà part, també, el científic manresà Xavier Obradors.

«La sanitat i la societat civil avui», i «La dieta i els seus efectes preventius sobre les malalties» són els cursos acadèmics de ciències de la salut. Els coordinaran Jordi Craven-Bartle, de l´Hospital de Sant Pau i la Santa Creu i professor de la UAB, i Blanca Ribot, de la UVic-UCC, respectivament.

En història es proposen dos temes. «UCE 1968-2018: balanç de 50 anys d´història» i «Dels orígens de la identitat nacional a l´independentisme». Tots dos són coordinats per Àngels Casals, de la Universitat de Barcelona. Finalment hi haurà el curs «Lectures i interpretacions dels clàssics medievals. Balanç de més d´un segle», sota la coordinació de Joan Santanach, de la Universitat de Barcelona.

A Prada la Universitat Catalana d´Estiu se celebrarà del 16 al 23 d´agost. Durarà 8 dies. Dos més que no pas a Manresa.

[Text extret directament del diari Regió 7]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *