Exposicions realitzades

CULLERES DEL MÓN. Exposició de Martí Boada/CUCHARAS DEL MUNDO. Exposición de Martí Boada

Fira del Bosc i la Pagesia 2019 Vallgorguina. Dss 23 i Dg 24 de 10 a 14h i de 16 a 20h. Associació Cultural de Vallgorguina

Exposició: Cultura i Art Forestal en Reserves de la Biosfera en àrees naturals protegides / Exposición: Cultura y Arte Forestal en Reservas de la Biosfera en áreas protegidas

29 d’octubre 19h. Oficina de Turisme de Llíria C/ Sant Vicent ( Mausoleu Romà)

https://youtu.be/wthIEUAmHa4

Martí Boada «Desemboscant»

Lloc: Centre d’Informació de Sant Esteve de Palautordera

«Desemboscant elements del bosc, Martí Boada els dóna una nova vida sota la seva mirada artística. En les seves obres, art i natura s’entrellacen per fer un homenatge al bosc»

Cartell Martí Boada (1)

11/07/2019

MESTISSATGES. exposició d’ Àngels Freixanet i Martí Boada

L’exposició MESTISSATGES representa un maridatge entre l’obra de dos artistes de sensibilitats semblants en matèria de percepcions i neguits, respecte al territori, al medi,fins i tot respecte als mals entesos humans pel que fa a les relacions amb el planeta terra. Una bella oportunitat de presentar unes obres inèdites que mostren una complerta col·lecció de les mestisses peces primerenques de l’Àngels i el Martí. 11/07-20/10 – 2019

MESTIZAJES. Exposición de Àngels Freixanet y Martí Boada

La exposición MESTIZAJES representa un maridaje entre la obra de dos artistas de sensibilidades parecidas en materia de percepciones y desazón, respecto al territorio, al medio, incluso respecto a los malos entendidos humanos por lo que se refiere a las relaciones con el planeta Tierra. Una bella oportunidad de presentar uneas obras inéditas que muestran una completa colección de las primerizas mestizas piezas de Àngels y Martí. 11/07-20/10 – 2019

http://www.regio7.cat/cultures/2019/07/11/angels-freixanet-marti-boada-mesclen/556046.html

14/06/2019

ORGANITZACIÓN EDUCATIVA, CIENTÍFICA I CULTURAL UNESCO

Seu UNESCO, París, Sala IV (Edifici Fontenoy) 17 – 21 de juny de 2019

Inauguració de les Exposicions ‘ La nostra Biosfera, el nostre futur. Accions locals per a un Desenvolupament Sostenible ’ i Forest Art in Biosphere Reserves and in Natural Protected Areas patrocinat per la Fundació Abertis. Amb les peces de la exposició Forest Art in Biosphere Reserves and in Natural Protected Areas, Martí Boada vol retre homenatge, sobretot, al bosc: ” Cada peça és un objecte pensat, observat al bosc, identificat, reinterpretat, amb espurnes de ciència, però essencialment reconvertit en art, desemboscat, sorgit del bosc per a  mostrar nous matisos des de la creativitat”

PROGRAMA:

12:40 Inauguració per part de la Directora General de la UNESCO (o el seu representant)

12:45 Parlament del Director de la Fundació Abertis, Sr. Sergi Loughney.

12:52 Parlament de l’artista i  assessor científic de la Fundació Abertis, Dr. Martí Boada i Juncà

12:59 Visita a la Exposició Forest Art  (presentació de tres obres del Dr. Boada)

13:07 Visita a la exposició ‘ La nostra Biosfera, el nostre futur. Accions locals per a un desenvolupament Sostenible’

13:15 Fi de la inauguració.

ORGANITZACIÓN EDUCATIVA, CIENTÍFICA I CULTURAL UNESCO

Sede UNESCO, París, Sala IV (Edificio Fontenoy) 17 – 21 de junio de 2019

Inauguración de las Exposiciones ‘ Nuestra Biosfera, nuestro futuro. Acciones locales para un Desarrollo Sostenible ’ y ‘ Forest Art in Biosphere Reserves and in Natural Protected Areas ’ patrocinada por la Fundación Abertis. Con las piezas de la exposición Forest Art in Biosphere Reserves and in Natural Protected Areas, Martí Boada quiere homenajear al bosque: ” Cada pieza es un objeto pensado, observado en el bosque, identificado, reinterpretado, con chispas de ciencia, pero esencialmente reconvertido en arte, desemboscado, surgido del bosque para  mostrar nuevos matices desde la creatividad”

PROGRAMA:

12:40 Inauguración por parte de la Directora General de la UNESCO (o su representante)

12:45 Parlamento del Director de la Fundación Abertis, Sr. Sergi Loughney.

12:52 Parlamento del artista i  asesor científico de la Fundación Abertis, Dr. Martí Boada i Juncà

12:59 Visita a la Exposición Forest Art  (presentación de tres obras del Dr. Boada)

13:07 Visita a la exposición ‘Nuestra Biosfera, nuestro futuro. Acciones locales para un Desarrollo Sostenible’

13:15 Fin de la inauguración.

Thanking letter – Marti Boada

02/04/2019

El naturalista i artista Martí Boada presenta el seu «Desemboscant» al Centre Cultural la Mercè

Dijous a les 19.30 h s’obre al públic la mostra, que es podrà veure fins al 31 de maig.

Aquest dijous, dia 4 d’abril, a les 19.30 h, s’obrirà al públic l’exposició “Desemboscant”, que recull el treball del naturalista i artista Martí Boada. L’acte tindrà lloc a la sala d’exposicions del Centre Cultural La Mercè, on es podrà veure la mostra fins al proper 31 de maig. La presentació anirà a càrrec del catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de Girona, Joan Nogué.

Nascut a Sant Celoni el 28 d’octubre de 1949, Martí Boada Juncà és doctor en Ciències Ambientals i magíster i llicenciat en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de fa més de 40 anys, Martí Boada desenvolupa una important tasca pedagògica en l’àmbit de l’educació ambiental. És membre del Comitè Espanyol del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA); de la Comissió de Comunicació i Educació de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natural (UICN); i del Fòrum Global 500 de les Nacions Unides. A més, treballa com a assessor científic de la UNESCO i és coautor de més d’una quarantena de llibres de pensament i divulgació científica.

Boada destaca, també, per la seva faceta com a artista, nascuda de l’atenta observació de la natura que capta a través de dibuixos i anotacions a les seves llibretes, i de la recollida d’elements orgànics del bosc. Després, un cop al seu taller, ho transforma en obres d’art.

“Desemboscant” permet veure un recull d’aquestes obres extretes de la naturalesa. En paraules de l’artista, “cada peça és un objecte pensat, observat al bosc, identificat, reinterpretat, amb dentellades de ciència, però essencialment reconvertit en art, desemboscat, sorgit del bosc per a mostrar nous matisos des de la creativitat”. La mostra també presenta una sèrie d’obres fetes en col•laboració amb artistes i amics: Cristina Coroleu, Jordi Cuixart, Àngels Freixenet, Carles Puche i Joan Rieradevall.

L’exposició, a cura d’Àngels Artigas i Rosa Llinàs i organitzada per l’Escola Municipal d’Art, és d’entrada lliure.

El naturalista y artista Martí Boada presenta su “Desemboscant” en el Centro Cultural la Mercè

Este jueves 4 de abril a las 19.30 h se abre al público la muestra, que se podrá visitar hasta el 31 de mayo.

Este jueves, día 4 de abril, a las 19.30 h, se abrirá al público la exposición “Desemboscant”, que recoge el trabajo del naturalista y artista Martí Boada. El acto tendrá lugar en la sala de exposiciones del Centro Cultural La Mercè, donde se podrá visitar la muestra hasta el próximo 31 de mayo. La presentación irá a cargo del catedrático de Geografía Humana de la Universidad de Gerona, Joan Nogué.

Nacido en Sant Celoni el 28 de octubre de 1949, Martí Boada Juncà es doctor en Ciencias Ambientales y magíster y licenciado en Geografía por la Universidad Autónoma de Barcelona. Desde hace más de 40 años, Martí Boada desarrolla una importante tarea pedagógica en el ámbito de la educación ambiental. Es miembro del Comité  Español del Programa de las Naciones Unidas para el Medio Ambiente (PNUMA); de la Comisión de Comunicación y Educación de la Unión Internacional para la Conservación de la Naturaleza (UICN); y del Fórum Global 500 de las Naciones Unidas. Además, trabaja como asesor científico de la UNESCO y es coautor de más de cuarenta libros de pensamiento y divulgación científica.

Boada destaca, también, por su faceta como artista, nacida de la atenta observación de la naturaleza que capta a través de dibujos y anotaciones i anotaciones en sus libretas, y de la recogida de elementos orgánicos del bosque. Después, en su taller, lo transforma en obras de arte.

“Desemboscant” permite ver una recopilación de estas obras extraídas de la naturaleza. En palabras del artista, “cada pieza es un objeto pensado, observado en el bosque, identificado, reinterpretado, con chispas de ciencia, pero esencialmente reconvertido en arte, desemboscado, surgido del bosque para  mostrar nuevos matices desde la creatividad”. La muestra también presenta una serie de obras hechas en colaboración con artistas y amigos: Cristina Coroleu, Jordi Cuixart, Àngels Freixenet, Carles Puche i Joan Rieradevall.

La exposición, a cargo de Àngels Artigas i Rosa Llinàs y organizada por la Escola Municipal d’Art, es de entrada libre.

 FOREST ART «DESEMBOSCANT»:

Inauguració: 3 d’agost de 2018.

Clausura: 29 de setembre de 2018.

Municipi: La Seu d’Urgell.

Localització: Centre Cultural Les Monges.

Enllaç

LLOSSES DEL MÓN

L’inauguració de l’exposició serà el 3 d’abril a les 13h30 a la Biblioteca d’Humanitats de l’UAB. L’exposició hi romandrà tot el mes d’abril.

POEMATGES

poematgesL’inauguració de l’exposició serà el dia 28 de gener a les 19.30h al Museu Palau Solterra (Girona).

L’exposició hi romandrà fins el 21 de maig.

targeta-de-invitacio-inauguracio-expo

FOREST ART: CAL·LIGRAFIES DEL BOSC AL MUSEU DEL SURO

L’inauguració de l’exposició serà el dia 11 de març a les 19h30 al Museu del Suro, Palafrugell.

L’exposició hi romandrà fins l’1 de maig.

Com a complement de l’exposició, el dia 8 d’abril Martí Boada farà una excursió guiada per un indret de les Gavarres. També mentre duri la mostra s’hi realitzaran visites i tallers per a públic familiar i per centres educatius. Per més informació podeu enviar un correu electrònic a info@museudelsuro.cat.

Link

DESEMBOSCANT: ORACIONS DEL BOSC (Noves peces)

Exposició Itinerant Desemboscant amb noves peces sobre el lema Oracions del Bosc.

6ª Presentació de l’exposició itinerant a El Monegal, Guixers.

L’inauguració de l’exposició serà el dia 6 de maig a les 18h.

L’exposició hi romandrà fins les Festes de Nadal 2017.

Peces fetes per Martí Boada. Exposició Itinerant en diferents ciutats de Catalunya.

(informació complerta sobre l’exposició aqui)


40 ANYS DE RECERCA, A L’ENTORN DEL MEDI

Exposició Itinerant sobre els 40 anys de recerca, a l’entorn del medi, del Dr. Martí Boada.

3ª Presentació de l’exposició itinerant al Museu Etnològic del Montseny, la Gabella (Arbúcies).

L’inaguració de l’exposició serà el dia 22 d’abril a les 12h.

L’exposició hi romandrà fins el 28 de maig.

 

DESEMBOSCANT: CAL·LIGRAFIES DEL BOSC (Noves peces)

cartell-expo-desemboscant-biblioteca-facultat-de-ciencies-uab_gener-20175ª Presentació de l’exposició itinerant a la Biblioteca de la Facultat de Biociències de l’Universitat Autònoma de Barcelona.

L’inauguració de l’exposició serà el dia 17 de gener.

L’exposició hi romandrà fins el 10 de març.

Peces fetes per Martí Boada. Exposició Itinerant en diferents ciutats de Catalunya.

(informació complerta sobre l’exposició aqui)


40 ANYS DE RECERCA, A L’ENTORN DEL MEDI

40-anys-de-recerca2ª Presentació de l’exposició itinerant a:

– Hostalric (novembre/desembre) – Inauguració dia 5 de novembre a les 18h.

Exposició Itinerant sobre els 40 anys de recerca, a l’entorn del medi, del Dr. Martí Boada.


DESEMBOSCANT

cartell-expo-desemboscant-icta-uab– l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de l’Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) Inauguració dia 24 d’octubre

Peces fetes per Martí Boada. Exposició Itinerant en diferents ciutats de Catalunya.

(informació complerta sobre l’exposició aqui)


DESEMBOSCANT

logo-9-biennal-internacional-de-paisatge-2016– Barcelona (Sala Picasso del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya) – Inauguració dia 28 de setembre.

Peces fetes per Martí Boada. Exposició Itinerant en diferents ciutats de Catalunya.

(informació complerta sobre l’exposició aqui)

programa-9-biennal-internacional-de-paisatge-2016


40 ANYS DE RECERCA, A L’ENTORN DEL MEDI

triptic_pg1 40 anys recerca MB1ª Inauguració de l’exposició itinerant a:

– Sant Celoni (setembre/octubre) – Inauguració dia 3 de setembre a les 19h.

Exposició Itinerant sobre els 40 anys de recerca, a l’entorn del medi, del Dr. Martí Boada.

triptic_pg2 40 anys recerca MB


MÍSTICA AL BOSC «EL MIRACLE»

logo Mística del BoscExposició Mística del Bosc, que es farà al Monestir del Miracle (Solsonès).

L’inauguració serà el dia 6 d’agost i es quedarà 1 mes al Monastir.

logo 2 Mística al Bosc


DESEMBOSCANT

42979-142979-2– Agramunt (Espai Guinovart) (juny/setembre) – Inauguració dia 19 de juny a les 12h30.

Peces fetes per Martí Boada. Exposició Itinerant en diferents ciutats de Catalunya.

(informació complerta sobre l’exposició aqui)

DESEMBOSCANT

42980-2– Sant Pere de Vilamajor (març/abril)

Peces fetes per Martí Boada. Exposició Itinerant en diferents ciutats de Catalunya.

(informació complerta sobre l’exposició aqui)

2

I SETMANA BOSC I SOCIETAT

Setmana_Bosc_CartellSetmana farcida de propostes culturals, lúdiques, divulgatives i tècniques pensades per a un públic ampli i divers que busquen apropar a la societat, els boscos i tot el que els envolta, des d’una perspectiva social, cultural, econòmica i ambiental. Durant aquesta setmana el Dr. Martí Boada inaugurarà la Setmana (26/set a les 18h), l’exposició de “Pinyes del Món” (27/set a les 18h), farà una visita guiada a la col·lecció “Desemboscant” (28/set a les 18h) i una xerrada divulgativa “El bosc. Una perspectiva segle XXI” (29/set a les 20h).


PINYES DEL MÓN

PINYES DEL MÓN 1Durant l’any 2015 s’ha exposat en:

– Vallgorguina

Material cedit pel Dr. Martí Boada.


DESTRALS. EINES DE CONSTRUCCIÓ / DESCONSTRUCCIÓ. UNA APROXIMACIÓ ANTROPOLÒGICA ELS BOSCOS DEL PAÍS

Comissari: Martí Boada i David Jou. Material: Martí Boada.


BOSCOS DE CATALUNYA. COSMOCAIXA

Continguts científics i materials: Martí Boada. Exposició Itinerant en diferents ciutats de Catalunya.

Durant l’any 2012 s’ha exposat en:

– Vic
– Cerdanyola del Vallès
– Valls
– Les Borges Blanques
– El Vendrell
– Reus


EL BOSC IBÈRIC. COSMOCAIXA

Continguts científics i materials: Martí Boada. Exposició Itinerant en diferents ciutats d’Espanya.

Durant l’any 2012 s’ha exposat en:

– Talavera de la Reina
– Almeria
– Albacete
– Borriana
– Vitória
– Jerez de la Frontera

Comentarios cerrados.