Actes i conferències/Actos y conferencias

 


conferencies-marti-boada

Des de l’any 1970 fins ara, el Dr. Martí Boada ha anat fent conferències arreu del món, a diferents països, amb diferents cultures i biodiversitat. El nombre total és molt canviant ja que sempre està fent noves conferències tant locals, nacionals com internacionals. Fins l’any 2016 portava més de 1.000 conferències.

CALENDARI D’ACTES I CONFERÈNCIES

Actes més rellevants

2021

30 setembre 2021

FIRA DE SANT MIQUEL. El canvi climàtic, la biodiversitat i els regadius

Vegeu l’enllaç:

Fira Sant Miquel

3 de juliol 2021

Sortida al Sot de Bocs, antiga terra de vinyes d’una importància notòria en la història local situada a l’entorn del Montnegre, amb una passejada guiada fins la Font de Bocs, amb la xerrada de  Martí Boada sobre la història de l’indret.

20 de juny 2021

Us convidem a gaudir d’un repertori inspirat en el bosc en companyia d’en Martí Boada, que ens recitarà poemes del llibre que acaba de publicar «Poesia forestal».
Cromàtica, cor de dones
Martí Boada, científic i escriptor
Jordi López Roig, piano
Núria Molins, direcció

19 de juny 2021

Lliçà de Vall, els jardins de Can Coll acolliren una xerrada sobre l’evolució històrica del paisatge, la importància dels usos tradicionals, el medi i la biodiversitat que va oferir el Doctor en Ciències Ambientals Martí Boada, de la Universitat Autònoma de Barcelona.

5 Juny 2021

Caldes de Malavella


 

 

 

Març 2021

2020

Novembre 2020

Conferència a Castellar del Vallès, a l’Aula de la Gent Gran: “Coneixement del Medi: bolets i plantes tòxiques”

dimarts, 17 de novembre

https://www.lactual.cat/actualitat/torna-aula-pero-en-format-virtual-potser-altre-cop-presencial_44774_102.html

Setembre 2020

Museu Vida Rural. L’Espluga de Francolí

ECO Sant Cugat. Setembre 2020

Divendres, 25 de setembre de 2020 (De 19.05 h a 20.30 h)

Conferència: crisi ambiental, una crisi civilitzatòria.

A càrrec de Martí Boada, doctor en Ciències Ambientals, geògraf, naturalista i assessor científic de la UNESCO.

Vivim una crisi mediambiental sense precedents, que afecta de forma transversal a totes les civilitzacions. Farem una reflexió del moment històric que estem vivint, un repàs a l’emergència climàtica i els impactes al medi a escala mundial i a escala de país.

Cicle Cambrils pensa. Maig 2020

CANVI CLIMÀTIC, ALGUNES
MANIFESTACIONS
15 de maig a les 19.30h.
MARTÍ BOADA
Doctor en Ciències Ambientals.
Consultor de la Unesco

http://martiboada.com/wp-content/uploads/2020/01/pensa-1.pdfpensa (1)

Masterclass:El medi ambient com a leit motiv del futur de la nostra civilització. Maig 2020

Dr. Martí Boada i Juncà, professor titular de geografia i investigador, Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals, UAB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Presentació de la Taula de Treball pel canvi climàtic. Parets del Vallès. Març 2020

Divendres, 6 de març, amb Jordi Seguer, alcalde i Rosa Martí, regidora  d’Urbanisme i Medi Ambient

Trobada literària a Gavà. Febrer 2020

La necessitat d’aprendre la vàlua d’un arbre

Divendres, 21 de febrer, a les 19:30

Taula de debat. Sentmenat. Febrer 2020

CANVI CLIMÀTIC. Realitat a Quimera?

Dijous, 20 de febrer, a les 19:30

Setmana dels Rahola. Febrer 2020

Diàleg, «Ens hem de sentir culpables quan agafem un avió? La responsabilitat dels mitjans en la resposta a l’emergència climàtica»

Dilluns 17 de febrer, a les 18 h
Auditori gran de la biblioteca pública Carles Rahola

L’ambientòleg Martí Boada i el zoòleg Jordi Sargatal, dues figures clau en la defensa del medi ambient, conversen sobre el canvi climàtic i sobre la importància que darrerament tenen les notícies que hi fan referència: ajuden a conscienciar o més aviat creen un alarmisme que pot arribar a saturar? La periodista Mar Camps conduirà aquest diàleg.

desplegable setmana dels rahola 2020

Pregó de la Festa Major de Vila-seca.        Gener 2020

El prestigiós científic Martí Boada Juncà, doctor en Ciències Ambientals, geògraf i naturalista, va ser l’encarregat de donar el tret de sortida a la Festa Major de Sant Antoni de Vila-seca amb un pregó senzill, clar i divertit que va pronunciar davant de centenars de persones ahir al vespre a l’Auditori Josep Carreras. 

El doctor va explicar que per ell ha estat «un honor i una responsabilitat» ser el pregoner de la Festa Major. Durant el seu discurs va explicar que fa 15 anys va tenir una estreta relació amb Vila-seca en treballar en el pla d’acció ambiental conegut com a Agenda 21 i va apuntar que «Vila-seca va ser un municipi precursor en la sostenibilitat». 

Boada va voler agrair la comprensió i l’ajuda que en aquell moment els va oferir l’alcalde Josep Poblet i Xavier Farriol per entendre el municipi. I recorda que van fer una Agenda 21 pensada per ser transferida al poble de forma entenedora.

“No podem estirar més el braç que la màniga, això és el que vol dir sostenibilitat», segons Martí Boada 

Boada captà l’atenció del públic amb la seva franquesa i un humor elegant. Natural del Montseny, va explicar que venia d’una família humil de la qual va aprendre una de les coses més essencials per a ell: la senzillesa. «La gent més sàvia sempre s’identifica per la seva modèstia», explicà. De fet, durant la seva carrera com a professor per diferents universitats de Llatinoamèrica de qui va aprendre més va ser de la gent senzilla, dels camperols, els indígenes i les dones. 

D’altra banda, d’una manera clara i entenedora va voler fer palès que la crisi mediambiental que estem vivint «no té precedents històrics» i és que es tracta d’una crisi «civilitzatòria» que afecta de forma transversal a totes les civilitzacions. Boada exposà que en poc més de 30 anys la població mundial s’ha multiplicat i ha allargat la seva esperança de manera que s’han explotat els recursos de la Terra per sobre de les seves possibilitats. «No podem estirar més el braç que la màniga, això és el que vol dir sostenibilitat», explicà.

L’any 1995 Boada va rebre el Premi Global 500 de les Nacions Unides de la mà de Nelson Mandela i assegura que el que els va dir, se li va quedar gravat per sempre: «No oblideu mai que la gran causa de lluita de la humanitat no és la lluita de classe, sinó la lluita pel medi ambient com una causa social». I aquí estem.

Un minut de silenci per les víctimes de l’explosió a la petroquímica de Tarragona

Abans del pregó l’alcalde Pere Segura va demanar un minut de silenci en record a les víctimes i les famílies de l’accident a la petroquímica del polígon sud de Tarragona d’aquest dimarts. De fet, Boada també les va voler recordar i va expressar que allà on hi hagi risc humà s’ha de mirar d’evitar com sigui encara que el risc 0 sigui inexistent.

2019

ACTE DE RECONEIXEMENT A MARTÍ BOADA

18 Desembre ICTA-UAB

https://photos.app.goo.gl/JtdF87Uf2DXiDHu36

Les Veus de Salt cantem la terra. Música i Poesia. 12 Desembre

Presentació de l’acte a càrrec de Martí Boada. Dr.en Ciències Ambientals i divulgador científic.

 

 

COP 25 CHILE. MADRID 2019

 

 

 

 

Aula d’extensió Universitària per a la Gent Gran Manresa. 5 de desembre

«Catalunya, país de boscos, com son i perquè cremen»

1r trimestre Manresa

 2 de desembre de 2019 a les 7h de la tarda.Sala de Conferències ESEIAAT-UPC.«L’Escola Industrial» – TR1 carrer Colom, 1 i 3. Entrada lliure.Organitza: Associació ACTES. Seu ESEIAAT-UPC – carrer Colom 2, Terrassa. Conferència:

conferència martí boada

Boscos , medi ambient i salut al S. XXI

Actes Novembre 2019

26 DE NOVEMBRE DE 2019. 2020’s: TENDÈNCIES QUE MARCARAN LA NOVA DÈCADA.

Conferència: Sostenibilidad y Cambio climático

23 de novembre de 2019.Fira del Bosc i la Pagesia. Vallgorguina.BOSCOS DE CATALUNYA. Xerrada del naturalista Martí Boada.

Dissabte 23 de noviembre a les 12h a la sala d’exposicions de Vallgorguina. 

21 de Noviembre cicle de Lectures del MBLandArch ETSAB-UPC amb la conferència i taula rodona «Manifestaciones de un cambio global» a cargo de:

Martí Boada,  Dr. en Ciencias ambientales, geógrafo y naturalista, Marc castellnou, jefe de Unidad GRAF, Bombers de Catalunya i Perejaume, artista y escritor.

18:30h (Sala de Graus, ETSAB, Av. Diagonal 649).

MES DE LA CIÈNCIA: “Manifestacions del canvi global (canvi climàtic, bioinvasions…) ” amb Martí Boada.Xerrada, Dimecres 20 de Novembre a les 20:00h a la Biblioteca de Santa Eulàlia de Ronçana

Doctor en ciències, geògraf i naturalista de l’ICTA-UAB, Martí Boada és una de les persones que millor coneix el patrimoni natural de Catalunya. Ens parlarà de les manifestacions del canvi ambiental global que podem detectar en el territori més proper.

38a Festa de la Ratafia.Xerrada «Herbes remeieres i licoreres» Arxiu comarcal. 10 de Nov a les 12:30h

 

Naturaleza Inteligente, Conciencia y Vida. Función del ser humano en el momento actual.

Conferència: Conservación, Biodiversidad y cambio global

4 de Novembre a les 16:30h.Auditori de la Facultad de Ciencias de la Comunicación Blanquerna.

C/ Valldonzella, 12 Barcelona. www.serhumanoyconsciencia.com

https://serhumanoyconsciencia.com/

 

Programa_jornada4N

Mesa redonda de Naturaleza Inteligente, Conciencia y Vida PARTE 1

https://www.youtube.com/watch?v=WHx3kmpLfWU

Mesa redonda de Naturaleza Inteligente, Conciencia y Vida PARTE 2

https://www.youtube.com/watch?v=4K_atcqZ67U

 

Unió de Pagesos celebrarà el 45è aniversari del sindicat al Morell el 3 de novembre amb un debat sobre el rol de la pagesia per al país

Centre Cultural del Morell

Sota el lema ‘Lluites, país, pagesia’ Unió de Pagesos commemorarà el diumenge 3 de novembre, dia de la fundació del sindicat fa 45 anys, l’aniversari al Morell (Tarragonès). El Centre Cultural del Morell, on tindrà lloc la celebració, aplegarà unes 300 persones, que assistiran a una jornada amb contingut històric i amb experts que analitzaran el rol social de la pagesia avui. També hi assistiran els màxims representants de la Generalitat de Catalunya. 

El sindicat ha presentat el programa d’actes de la celebració en una roda de premsa celebrada al Morell i en la que hi han intervingut el coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball; el coordinador comarcal nacional d’Unió de Pagesos al Tarragonès, Rafel Español i l’alcalde del Morell, Eloi Calbet.

Unió de Pagesos ha convidat Abel Mariné, professor emèrit de Nutrició i Bromatologia, del campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona; Martí Boada, doctor en Ciències Ambientals i l’assessor científic de la UNESCO, i Jaume Salvat, geògraf del Grup de Recerca d’Anàlisi Territorial i Estudis Turístics Unitat de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, a aportar una mirada interdisciplinar sobre la producció agrària, l’activitat agrícola, ramadera i forestal i la pagesia a Catalunya. El periodista Xavier Graset moderarà la taula rodona entre els experts i presentarà tot l’acte.

La jornada comptarà amb l’alcalde del Morell, Eloi Calbet, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Teresa Jordà, com a representants institucionals.

Unió de Pagesos va ser fundat en la clandestinitat el 3 de novembre de 1974 a Pontons (Alt Penedès) i es va ser definir com a “unitari, democràtic i independent”, i es va proclamar hereu de la Unió de Rabassaires. Actualment, és el sindicat majoritari del camp català, compta amb més de 6.000 afiliats i afiliades i és el més representatiu a Catalunya. Unió de Pagesos, fidel als seus principis fundacionals, avui es defineix com a sindicat professional, nacional català, democràtic, unitari, independent i progressista. I també és un sindicat preocupat pel medi ambient. 

 

Actes Octubre 2019

29 d’octubre. Conferència : Dendrocultura I art Forestal i Exposició: Cultura i Art Forestal en Reserves de la Biosfera en àrees naturals protegides

19h Oficina de Turisme de Llíria C/ Sant Vicent ( Mausoleu Romà)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26 d’octubre a les 19h conferència a l’Espai Major 19. Port de la Selva

MANIFESTACIONS DEL CANVI CLIMÀTIC: ESCALA GLOBAL, ESCALA LOCAL

 

25 d’octubre.Jornada Funcionament i gestió del bosc mediterrani 25 octubre Consorci Forestal de Catalunya

Sant Celoni_Bosc mediterrani_251019_190207

19 d’octubre.V Setmana del Bosc Sant Celoni

Entrega del premi Bosquerol de l’Any a en Jaume Mateu (Tortell Poltrona)

15 d’octubre. Institut d’Estudis Catalans. Seminari Energia. Boscos, potencial energètic.

14 d’octubre de 2019 a les 7h de la tarda. Boscos, medi ambient i salut al segle XXI 

Boscos, medi ambient i salut humana. Hi ha un consens generalitzar en reconèixer, que estem en un moment històric de preocupació social  generalitzada sobre el medi ambient. Entenent aquest com l’escenari existencial del que depenem els humans. Els boscos representen una part molt important d’aquest medi, de fet es considera la forma mes madura qualitativament,  dels nostres paisatges.  A l’hora que es reconeix que juguen un paper essencial en la salut del humans i del mateix sistema.

Sala de Conferències ESEIAAT-UPC. «L’Escola Industrial» – Edifici TR1

carrer Colom, 1 i 3 Entrada lliure

organitza: Associació ACTES. Seu ESEIAAT-UPC – carrer Colom 2,  Terrassa

13 d’octubre. Fira de l’Empelt.

Conferència, Plantes remeieres, Llobera. Solsonés

9 d’octubre. Rehabilita. Setmana de la rehabilitació 2019

Rehabilitació i biodiversitat urbana. Reptes per a un canvi d’època. La Model, C/ Entença, 155 BCN

programa-2019-pantalla-v21

9 d’octubre. III Congrés Internacional sobre Potencial dels Boscos i la Salut. Sèlvans. UdG. Girona.

Conferència Inaugural.

9:00 – 9:20 Ponència inaugural: El bosc i els humans
Dr. Martí Boada i Juncà. Institut de Ciències i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona

(ICTA-UAB) / Assessor científic de l’UNESCO – Catalunya

 

SELVANS-Programa-Congres2019-CAT v 23_9

Highlights PDF

8 d’octubre. Rehabilitació urbana. Biodiversitat urbana.

Seminari participatiu. Centre la Model. Entença. Barcelona.

7 d’octubre. Jornades CMES (Col·lectiu per a un nou model energètic i social sostenible).Transició energètica, territori i boscos

Dilluns, dia 7 d’octubre, de 16 a 20 hores. Palau Macaya, BCN. Conferència Inaugural, màxim 70 persones.

CMES-2019-10-07-Ponència Debat sobre boscos (Palau Macaya)-Proposta

Introducció a la jornada forestal revisio 1 JMPeiró

2 d’octubre. Pessics de Ciència. Manifestacions del Canvi Global a Catalunya.

Centre Cultural. St Josep. L’Hospitalet de Llobregat.

Entenem per canvi global aquelles alteracions que es manifesten en els territoris, paisatges, en la biota i en els sistemes humans que tenen l’origen en l’escalfament global i el canvi climàtic, derivat de les activitats humanes. També els efectes dels canvis d’usos en el territori, reducció de les activitats del sector primari, expansió urbanística…Incorpora també els efectes de les espècies invasores, com pertorbadores dels sistemes naturals. Finalment, els canvis d’ús del territori es manifesta en un augment de la biomassa en els boscos i els incendis forestals associats al fenòmen.

 

Actes Setembre 2019

Presentació de llibre

 

Festa del cactus 2019.Fête du cactus à Can Decreix – Cactus feast – festa del cactus !!!Cerbère, Cervera de la Marenda

Davant els reptes mundials, el cactus podria convertir-se en una cultura de gran importància al món, proposem aquí una primera reunió convivial i divertida sobre el cactus opuntia.

El cap de setmana del 6 al 8 de setembre de 2019

Objectius: Crear un esdeveniment transfronterer que rehabiliti els cactus pel benefici de tots i totes, i que ens permeti passar un bon momento

Programa

  • 6/9 cactuference
  • 7/9 Tallers al voltant del cactus (Opuntia en llatí) (bellesa, culinària, medicina, construcció, etc.) – Un passeig de cactus (cactuminada) a prop de Cervera de la Marenda fins la platja – Programa Cacturel
  • 8/9 Opunlitica del cactus

Divendres 6 sept, Cervera de la Marenda

 18h Table ronde Cerbère – Can Decreix – au Belvédère

Una petita introducció al cactus opuntia, la seva història, alguns elements de la botànica, la sociologia, l’ecologia, la dietètica i l’economia del cactus. A més d’alguns reflexos geopolítics, el opuntia alimentarà el planeta? Podem sobreviure el canvi climàtic amb el cactus?

Marti Boada (Université Autonome de Barcelone, Catalogne Sud) – Géographe et naturaliste renommé – a passé du temps au Mexique –

Correllengua 2019

 

 

 

 

ÀREA DE CIÈNCIES DE LA NATURA

«La situació del boscos als Països Catalans» del 18 al 20 d’agost

Coordinador: Dr. MARTÍ BOADA i JUNCÀ (Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals, Universitat Autònoma de Barcelona)

L’objectiu del curs és presentar l’estat dels boscos actuals—on som i cap on anem—, des d’una perspectiva àmplia i essencialment social.  Els boscos estan en expansió arreu dels Països Catalans. Tot i que hi pot haver opinions, però no dades, que van en direcció contrària.

Hi ha una fracció molt notòria del seu funcionament que els humans no controlem. La seva dinàmica productiva i metabòlica produeix un creixement vertical (fusta dreta) i horitzontal (dinàmica successional) generats per forces inductores biofísiques, que els humans hem de mirar de governar amb modernitat a partir de models avançats de gestió sostenible.

El curs abordarà la temàtica des de la interdisciplinarietat i la multifuncionalitat, des de l’expertesa dels especialistes en l’anàlisi i el coneixement dels boscos, amb un enfocament de diversitat: ecologia dels boscos, gestió i ciència forestal, química verda, ciència del foc, serveis ambientals, energia i boscos, planejament territorial, cosmovisions del bosc.

dia 18

Presentació curs per MARTÍ BOADA (consultor de la Unesco)

Dendrocultura per MARTÍ BOADA (consultor de la Unesco) i ROSER MANEJA (Universitat Autònoma de Barcelona) de les 9 a dos quarts d’11

Boscos i salut humana per ALBERT BACH (ambientòleg, ICTA, UAB) de dos quarts d’11 a les 12

Les aromes del bosc per SALVADOR RIERA (químic aromista) de les 3 a les 4

Serveis ambientals del bosc per CARLES BARRIOCANAL (geògraf, Universitat de Barcelona) de les 4 a les 5

dia 19
Boscos valencians per JOSEP M. BATISTE (enginyer forestal, Universitat Politècnica de València) de les 9 a dos quarts d’11
El suro un exemple d’aprofitament forestal sostenible altament competitiu per JOSEP ESPADALÉ (director Museu del Suro, Palafrugell) de dos quarts d’11 a les 12

dia 20

Història dels boscos i boscos històrics per ENRIC PUIG (Departament d’Humanitats, Universitat Ramon Llull) de les 9 a dos quarts d’11
Boscos a les Illes. Estat de la qüestió per JOAN MAYOL (biòleg, Servei de Protecció d’Espècies, Govern de les Illes Balears) de dos quarts d’11 a les 12

 

Festa Major Gualba 2019

Actes dels 25 anys de l’incendi de Gualba de 1994. Dissabte 10 d’agost

10:00h Obertura de l’exposició fotogràfica i recull de premsa. Lloc: Sala de l’era de la Masia de Can Figueres.

12:30h. Taula rodona amb la participació del Dr. Martí Boada i Joana Barber, directora de la Reserva de la Biosfera del Montseny. Amb l’aportació de documents meteorològics cedits pel senyor Alfred Rodriguez Picó.

 

JORNADES DE DEBAT I TALLERS PARTICIPATIUS ALS POBLES DEL CADÍ MOIXERÓ

Com afecta i com pot afectar el canvi global a la cultura, economia i funcions de l’entorn als pobles de muntanya?

10 de juliol 2019, de 18 a 19 h Xerrada-Debat. Guardiola de Berguedà, Sala de Plens de l’Ajuntament

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Premi Talent de Medi Ambient i Sostenibilitat 2019

El naturalista de Sant Celoni, Martí Boada, ha rebut aquesta nit passada el guardó Talent en la trajectòria en Medi Ambient i Sostenibilitat. Aquesta és la cinquena edició dels premis que volen donar a conèixer i descobrir nous talents en àmbits molt diversos com el disseny 2D, llum, comerç, consum, turisme, energia, medi ambient i mobilitat i al mateix temps reconèixer personalitats, institucions i empreses consolidades que destaquen per aportar talent a la societat catalana. Els premis Talent d’enguany estan dedicats a Joan Brossa amb motiu de l’Any Brossa que commemora el centenari del naixement d’aquest poeta i artista multidisciplinar.

 

La cerimònia dels guardons Welocome Talent Society es va celebrar el passat dia 3 juliol al Recinte Modernista Sant Pau i va ser presidida pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.

 

Dijous, 20 de juny, a les 18 h, al vestíbul de Can Serra, seu de la Diputació de Barcelona (Rambla de Catalunya, 126)

Col·loqui «Parlem de…Territori», cicle on es debaten temes d’actualitat del món local. Aquesta vegada es presenta la publicació:  Renaturalització de la ciutat. L’objectiu d’aquest llibre és donar suport als agents públics que intervenen en la planificació i gestió urbanes per aplicar estratègies de renaturalització i actuacions de verd urbà en les seves ciutats.

 

Donarà la benvinguda a l’acte Josep Ramon Mut,diputat delegat en funcions d’Urbanisme i Habitatge de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona.

Presentarà l’acte Eloi Juvillà, coordinador de la publicació i cap de la Secció de Suport Territorial i Estratègia Internacional de la Diputació de Barcelona.

Hi intervindran:

Marc Darder, cap del Servei d’Hàbitat Urbà del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i Coordinador de l’Agenda Urbana de Catalunya.

Jordi Boadas, tècnic de medi ambient de l’Ajuntament de Vic.

 

Forest Art in Biosphere Reserves and in Natural Protected Areas

 

Amb les peces de la exposició Forest Art in Biosphere Reserves and in Natural Protected Areas, Martí Boada vol retre homenatge, sobretot, al bosc: ” Cada peça és un objecte pensat, observat al bosc, identificat, reinterpretat, amb espurnes de ciència, però essencialment reconvertit en art, desemboscat, sorgit del bosc per a  mostrar nous matisos des de la creativitat”

 

Conferència UPCM (Universitat Popular Caldes de Montbui). 9 de juny de 2019. Canvi climàtic, realitat o quimera?

 

       

 

Fira del tap i el suro a Cassà de la Selva 31 de maig. 1i 2 de juny de 2019

Diumenge 2 de juny.Pela del suro a la sureda de Can Vilallonga. Hora : de 8 a 9h. Lloc: Can Vilallonga

Com a les edicions anteriors de la Fira, anirem a la sureda de Can Vilallonga amb els peladors de suro. Aquesta vegada Eloi Madrià compartirà l’experiència amb el geògraf i naturalista Martí Boada.

 

 

III  Premis del Turisme Rural Sostenible. Vilafranca del Penedès. 30 de maig de 2019

Reconeixement a una llarga i exemplar trajectòria en defensa d’un futur més sostenible

 

Jornada del Sector Primari al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny que va tenir  lloc el dia 11 de maig de 2019 de 10 h a 14.30 h al poble de Montseny (Vallès Oriental), a l’Edifici Multifuncional.

programa_jornada_sector_primari_def_20190511_h

 

Sortida alumnes de Biogeografia: Interpretació socioecològica del paisatge, 10 de maig de 2019

 

Conferència Institut Cal·lípolis. Tarragona, 9 de maig de 2019

Sortida alumnes Institut Escola Industrial de Sabadell ( departament de fusta i moble): Interpretació socioecològica del paisatge

El departament de fusta i moble de l’ Institut Escola Industrial de Sabadell lliura un banc de treball de fusta en reconeixement a en Martí boada i Juncà: Amic del bosc, amic de la fusta, amic dels fusters, Amic de la Formació Professional. Sta. Fe del Montseny,  7 de maig de 2019

Redactat premsa

Thematic Workshop a les reserves de la Biosfera de Jabal Moussa i Shouf (Líban) 29 d’abril de 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AULA GRAN DE TERRASSA: Intervenció el dijous dia 25 d’abril a 2/4 de 6 de la tarda,   parlant de Biogeografia de Catalunya.

 

 

 

https://www.zoobarcelona.cat/index.php/ca/noticies/nit-de-la-biodiversitat-260319

 

II JORNADES BIENNALS SOBRE SOCIETAT INDUSTRIAL
Món agrícola i forestal
Girona, 4 i 5 d’abril del 2019

4 abril. Conferència inaugural «Pas d’una societat agrícola a industrial, manifestacions en el paisatge» a càrrec de Martí Boada Juncà, doctor en Ciències Ambientals, UAB.

L’Escala, de poble a ciutat

        escut

1 de febrer de 2019

L’Escala va deixar, fa temps, de ser aquella vila marinera tradicional per convertir-se en alguna cosa més. El seu urbanisme és més complex i avui dia el terme municipal, el seu paisatge, la seva cultura i la seva gent han de conviure més i millor amb els reptes de futur. Per debatre sobre diferents àmbits que afecten la vila, el pròxim 1 de febrer hi haurà un simposi a l’Alfolí de la Sal estructurat en cinc diàlegs. L’acte està obert a professionals i persones interessades en els diferents temes i les inscripcions ja es poden fer al correu simposi@lescala.cat.

El simposi està organitzat per l’Ajuntament de l’Escala amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes, la Diputació de Girona, la Universitat de Girona i la Fundació Jordi Comas Matamala. El punt de partida és l’evolució de poble a ciutat que han viscut pobles com l’Escala i les transformacions que això ha generat, que han creat a la vegada noves necessitats, demandes i oportunitats. Així, aquesta jornada es converteix en un espai de reflexió i debat per repensar la ciutat.

3a Jornada «Xarxa Aigua, Educació i Comunitat»
Dissabte 26 de Gener de 2019
LLoc: Mas del Director, Reserva Natural de Sebes i Meandre de FlixPonència “40 anys d’educació en el medi i per el medi” a càrrec del Dr. Martí Boada i Juncà.

2018

CICLE DE XERRADES: MEDI AMBIENT I SALUT HUMANA

Resultat d'imatges de logo club de roma       Resultat d'imatges de logo OBRA SOCIAL LA CAIXA        Imatge relacionada

Cicle de xerrades: Medi ambient i salut humana

Coordinat pel grup de recerca en Conservació, Biodiversitat i Canvi Global al ICTA-UAB

Ponent a la Primera jornada, 15 d’octubre, 2018

Introducció al medi ambient i la salut humana

Palau Macaya, Barcelona

 

Participació a les XIV Jornades d’Innovació a l’Etapa d’Educació Infantil

Data: Dissabte 27 d’octubre de 2018.
Municipi: Cerdanyola del Vallès (Barcelona).
Organitza: Universitat Autònoma de Barcelona; Institut de Ciències de l’Educació.

Enllaç

 

JORNADA SOBRE EL PATRIMONI LOCAL. OBSERVATORI DE LA TORDERA I PROECA

Des de l’Observatori de la Tordera i del nostre Programa d’Educació Ambiental, Comunicació i Formació (PROECA), encetem el curs 2018/2019 amb les activitats de transferència a la ciutadania i de foment de l’interès envers els sistemes fluvials i el patrimoni natural i cultural de la Tordera, amb l’objectiu de fer arribar l’experiència de L’Observatori a tota la conca.

En aquest context el proper dia 12 d’octubre es celebrarà la Jornada sobre el Patrimoni Local al municipi Malgrat de Mar, amb la participació del Dr. Martí Boada, director de L’Observatori de la Tordera i investigador de l’ICTA-UAB, com a expert en Patrimoni Natural.
 
L’acte tindrà lloc a les 9:30h a la Sala d’Actes de l’Arxiu Municipal de Malgrat de Mar.
 
PROGRAMA:
9.30 – 10.00 h: Rebuda i presentació institucional
10.00 – 11.00 h: Presentació del mapa del patrimoni
de Malgrat, a càrrec de Marta Lloret Blackburn
(redactora del mapa del patrimoni ) i Pedro Barbado
Mariscal (representant de l’Oficina del Patrimoni
de la Diputació de Barcelona).
11.00 – 11.30 h: Esmorzar
11.30 – 12.30 h: “Els museus: quin sentit tenen avui
en dia. Cada poble un museu?” Conferència de
l’Olga López Miguel, presidenta de l’Associació de
Museòlegs de Catalunya.
12.30 – 12.45 h: Descans
12.45 – 14.00 h: Parlem de patrimoni
Taula rodona amb la participació de:
• Martí Boada Juncà, professor titular de la UAB i
director del Grup de Recerca en Conservació,
Biodiversitat i Canvi Global.
• Roger Costa Solé, tècnic de l’Observatori del patrimoni
etnològic i immaterial de la DG de Cultura
Popular del Dep. de Cultura de la Generalitat.
• Olga Lopez Miguel, tècnica assessora de la Gerència
de Serveis de Cultura de la Diputació de Barcelona.
• Joan Piña Pedemonte, director del museu Tresor
de la Catedral de Girona.
 

CONFERÈNCIA: EL MON DELS BOLETS A BERGA

Conferència científica i lúdica de Martí Boada
 
Lligant-ho amb la Berga Bolet, al Casal Cívic hi haurà, divendres 5, una conferència de Martí Boada, científic ambiental, titulada “El món dels bolets”. En aquest acte es farà un reconeixement als dos darrers presidents de la Penya Boletaire, Lluís Gonfaus i Jesús Perarnau, i també a Agustí Ferrer, que va ser cofundador de la Societat Catalana de Micologia. A partir d’aquest dia, es podrà visitar al Casal Cívic, l’exposició “Falles del Concurs de Bolets”, un resum visual d’aquesta tradició que clou el Concurs de Boletaires. “La xerrada és un acte que és simpàtic, és interessant i fins i tot té un punt científic”, ha incidit el president de la Penya, Ramon Minoves.
 
Habitualment la Berga Bolet coincidia amb el Concurs de Boletaires del Pla de Puigventós, que enguany s’escaurà el 28 d’octubre. El certamen, que va néixer el 1956, se celebrava fins ara el primer diumenge d’octubre a Castellar del Riu, però a partir d’aquest any tindrà lloc l’últim diumenge de mes per decisió de la Penya Boletaire i com a resposta al canvi climàtic que sovint endarrereix la temporada.

Realització de la conferència: La conservació del llop, necessària?

Data: Dissabte 7 de juliol de 2018.
Municipi: Llinars del Vallès (Barcelona).
Organitza: Ajuntament de Llinars del Vallès; SIGNATUS; Bio Animal Wild; Generalitat de Catalunya; Unidad Xochimilco de la Universidad Autónoma Metropolitana; Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Enllaç


Conferència sobre els orígens històrics de la conservació i de la sostenibilitat

Data: Dijous 5 de juliol de 2018
Municipi: Manresa (Barcelona)
Organitza: Universitat Catalana d’Estiu (UCE – Manresa).

Enllaç


Participació al «XVII Congreso Internacional y XXII Congreso Nacional de Ciencias Ambientales de la ANCA»

Data: Dimecres 13 de juny de 2018
Municipi: Zacatecas (Mèxic)
Organitza: Universidad Autónoma de Zacatecas.


Excursió per la natura de La Floresta amb Martí Boada

Data: Dissabte 12 de maig de 2018
Municipi: Sant Cugat del Vallès (Barcelona)
Organitza: La Floresta Parla; Consell de Barri de La Floresta; Laboratori d’habitatge col·lectiu de l’Escola d’Arquitectura del Vallès.


Ponència sobre l’equilibri amb la natura

Data: Dissabte 28 d’abril de 2018
Municipi: Llinars del Vallès (Barcelona)
Organitza: Que ningú parli per tu. Implica-t’hi; Ajuntament de Llinars del Vallès.


Xerrada sobre la biodiversitat i el desenvolupament urbà

Data: Divendres 27 d’abril de 2018
Municipi: Parets del Vallès (Barcelona)
Organitza: Escola de la Natura de Parets del Vallès.

Enllaç


Sortida de camp a la vall d’Olzinelles

Data: Diumenge 22 d’abril de 2018
Municipi: Sant Celoni (Barcelona)
Organitza: Aula d’Extensió Universitària de Castellbisbal.


Participació al Simpòsium d’actualizació de diàlisi

Data: Dijous 19 d’abril de 2018
Municipi: Barcelona (Barcelona)
Organitza: Departament de Nefrologia i Trasplantament Renal de l’Hospital Clínic. 
Enllaç


Participació a l’Aula d’Extensió Universitària de Castellbisbal

Data: Dijous 5 d’abril de 2018
Municipi: Castellbisbal (Barcelona)
Organitza: Aula d’Extensió Universitària de Castellbisbal; Agrupació d’Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Departament d’Empresa i Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; Ajuntament de Castellbisbal.

Enllaç


Participació a la celebració del Dia Internacional dels Boscos

Data: Dimecres 21 de març de 2018
Municipi: Vitòria-Gasteiz (Àlaba)
Organitza: Ajuntament de Vitòria-Gasteiz; Diputació Foral d’Àlaba i Baskegur; Govern Basc; Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient; Associació de la Fusta d’Euskadi; Juntos por los Bosques.

Enllaç


Participació a la sortida de la poda d’esmotxats

Data: Cap de setmana del 10-11 de març de 2018
Municipi: Zegama (Guipúscoa)
Organitza: Ajuntament de Zegama


Participació a les Jornades pagesia i país: “Sector agrari, alimentació i sostenibilitat»

Data: Divendres 16 de febrer de 2018
Municipi: Barcelona (Barcelona)
Organitza: Unió de Pagesos 

Enllaç


Participació a la Jornada Tècnica sobre «Els nous reptes per a l’agroalimentació del segle XXI: el canvi climàtic»

Data: Dissabte 20 de gener de 2018
Municipi: Bellvís (Lleida)
Organitza: Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya; Ajuntament de Bellvís 

Enllaç

 


2017

Participació al II Congrés Internacional de Bioturisme. Paraguai.

Data: del 17 al 22 d’octubre
Lloc:  Assunció, Paraguai.
Organització: Instituto de Biodiversidad Tropical (IBT), Itaipú Binacional, Secretaría del Ambiente (SEAM) i Guyra Paraguay.


Intervencions com a Coordinador Científic del Centre Internacional UNESCO per les Reserves de la Biosfera Mediterrànies a la II Trobada de Gestors de Reserves de la Biosfera Mediterrànies, Castell de Castellet.

Data: del 5 al 7 de setembre
Lloc: Centre Internacional UNESCO per les Reserves de la Biosfera Mediterrànies, Castell de Castellet.
Organització: Centre Internacional UNESCO, ICTA-UAB, Fundació Abertis


Presentació del llibre » El gaig al Bosc. Memòria il·lustrada dels boscos del Territori de Masies», a càrrec de Martí Boada i dels autors, a la 2ª Ed del Mercat- Concert del Territori de Masies. Claret de Torà.

Data: 25 d’agost a les 18h
Lloc: Claret de Torà
Organització: Territori de Masies, l’Arada Creativitat Social, Actua, Cal Miramunt Turisme Rural, Associació de Veïns de Claret
Link


Presentació del Curs «Ciències de la natura – Conservació, espais naturals protegits i canvi global als Països Catalans» –  XLIX Universitat Catalana d’Estiu. França.

L’objectiu del curs és presentar la Xarxa Mediterrània de Reserves de la Biosfera. El curs s’estructura en una sessió per a cada Reserva de la Biosfera o figura de protecció semblant. La presentació anirà a càrrec del gestor de cada Espai Natural Protegit, que presentarà el model de gestió, les característiques de l’espai i les propostes estratègiques de futur. Casos d’estudi: Principat, Catalunya Nord, País Valencià, les Illes i l’Alguer.
Data:  21 d’agost, de les 9 a dos quarts d’11 | Aquest curs serà del 21 al 23 d’agost.

Lloc: Liceu Renouvier, de Prada (capital de comarca del Conflent, Catalunya del Nord), França.
Organització: el curs està coordinat pel Dr. Martí Boada (ICTA-UAB) dintre del programa de la XLIX  Universitat Catalana d’Estiu
Més informació sobre el curs


6ª Presentació de l’Exposició Itinerant «Desemboscant» amb noves peces. Santa Coloma de Farners

Data: inauguració dia 28 de juliol a les 19h | L’exposició hi romandrà del 27 de juliol al 2 de setembre (horari de visitació: de dl a ds, de 10h a 13.30h)
Lloc: La Casa de la Paraula. Santa Coloma de Farners
Organització: Ajuntament de Santa Coloma de Farners
Invitació


Estància acadèmic-científica a l’Universitat Nacional Autònoma de Nicaragua – Managua (UNAN-Managua). Nicaragua.

Data: del 9 al 17 d’agost
Lloc: Managua, Nicaragua
    Organització: ICTA-UAB i UNAM


Conferència – col·loqui «Sostenibilitat planetària, realitat o quimera». Barcelona

Data: 7 de juliol de 18h a 21h
Lloc: Museu Marítim, Barcelona
Organització: ICTAL-UAB, Casa de l’Ésser, Museu Marítim de Barcelona
Cartell


Conferència «Presentació del model de col·laboració públic-privat del Centre Internacional UNESCO per les Reserves de la Biosfera Mediterrànies» a la Reunió del Consell Internacional MaB. UNESCO, París.

Data: 14 de juny a les 18h15
Lloc: Sala 4 de la Seu de l’UNESCO, París.
Organització: UNESCO


Conferència «Sostenibilitat: realitat o quimera» emmarcada al cicle ‘Aigua i Món’ d’Aigües Sabadell. Sabadell.

Data: 8 de juny a les 18h
Lloc: Aigües de Sabadell a l’Aula de l’Aigua (Concepció, 14)
Organització: Aigües Sabadell


Esmorzar i debat: Sostenibilitat i empresa. Barcelona

Data: 23 de maig de 8h30 a 11h
Lloc: Caixa Forum, Barcelona
Organització: Diari Ara i Acciona


Parlament a l»inauguració del Molí de les Fonts de Salitja. Vilobí d’Onyar (Girona).

Data: 21 de maig a les 17h
Lloc: Molí de les Fonts de Salitja, Vilobí d’Onyar (Girona)
Organització: Ajuntament de Vilobí d’Onyar


Xerrada «Marc teòric sobre el canvi global. ¿Què passa al món?» al BCN Honey Fest, en el marc del Dia Mundial de les Abelles. Barcelona.

Data: 20 de maig a les 10h30
Lloc: Parc de la Ciutadella, Barcelona
Organtzació: BCNHoneyFest.com
Programa


3ª Presentació de l’Exposició Itinerant «40 Anys de recerca, a l’entorn del medi» al Museu Etnològic del Montseny, la Gabella. Arbúcies.

Data: 22 d’abril a les 12h | L’exposició hi romandrà fins el 28 de maig.
Lloc: Museu Etnològic del Montseny, la Gabella (Arbúcies)
Organització: Museu Etnològic del Montseny, la Gabella


Presentació del Centre Internacional UNESCO per les Reserves de la Biosfera Mediterrànies en el Workshop 6 EuroMAB. Sarlat, França.

Data: 6 d’abril de 9h a 12h
Lloc: Workshop 6, Centre Culturel Sarlat, França.
Organització: UNESCO i MAB.
Pàgina web


Passejada forestal amb el Doctor Martí Boada. Calella de Palafrugell.

Data: 8 d’abril a les 10h
Lloc: Camí del Jardí Botànic de Calella de Palafrugell (41º53’6.23″N  3º10’28.94″E)
Organització: Museu del Suro de Palafrugell i ICTA-UAB


Inauguració de l’Exposició «Llosses del món» a la Biblioteca d’Humanitats de l’UAB.

Data: 3 d’abril a les 13h30 | L’exposició hi romandrà tot el mes d’abril.
Lloc: Biblioteca d’Humanitats de l’UAB
Organització: Biblioteca d’Humanitats de l’UAB


Conferència «Catalunya, país de boscos», dins de la Setmana de Celebració del Dia Internacional dels Boscos. Vic. 

Data: 22 de març a les 18h
Lloc: l’Atlàntida: Carrer de Francesc Maria Masferrer, 4. VIC
Organització: Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Programa de la Setmana


Les aus a la Roma antiga – una anàlisi del paper dels ocells a la societat romana a partir de vestigis osteoarqueològics, representacions en frescos i mosaics i autors clàssics. Barcelona.

Col·loqui moderat pel Dr. Martí Boada
Data: Dimarts 21 de març a les 19h
     Lloc: Ateneu de Barcelona, Sala Verdaguer
     Organització: Ateneu de Barcelona
     Link


Inauguració de l’Exposició «Forest Art: Cal·ligrafies del Bosc» al Museu del Suro. Palafrugell.

Data: 11 de març a les 19h30 | L’exposició hi romandrà fins l’1 de maig.
Lloc: Museu del Suro (Palafrugell)
Organització: Museu del Suro

Com a complement de l’exposició, el dia 8 d’abril Martí Boada farà una excursió guiada per un indret de les Gavarres. També mentre duri la mostra s’hi realitzaran visites i tallers per a públic familiar i per centres educatius. Per més informació podeu enviar un correu electrònic a info@museudelsuro.cat.

Link 


jornada canvi climàtic i boscos al maresmeConferència «Adaptar els boscos al Canvi Climàtic, de Catalunya al Maresme» al marc de la Jornada tècnica Canvi climàtic i Boscos al Maresme. Sant Vicenç de Montalt.

Data: 10 de març a les 13h
     Lloc: Centre Cívic El Gorg (Sant Vicenç de Montalt)
     Organització: Consell Comarcal del Maresme
     Link


Presentació del llibre Poematges amb la presència del físic Jorge Wagensberg a la llibreria Altaïr. Barcelona

Data: 9 de març a les 19h
Lloc: Llibreria Altaïr
     Organització: Editorial Blume i Llibreria Altaïr
     Link


cartell-marti-boada

Passetjada amb el Dr. Martí Boada «Descobrim els secrets de la muntanyeta». Sant Boi de Llobregat.

Data: 5 de març a les 11h30
Lloc: Parc de la Muntanyeta
Organització: AMB, Fundació Marianao, Ajuntament de Sant Boi de Llobregat


Expedició a l’Oasi de Yasmina dins del projecte d’anellament d’ocells migradors transsaharians (actualment-2009)

Data: 8 de febrer
Lloc: Marroc
Organització: Grup de Recerca Nycticorax


targeta-de-invitacio-inauguracio-expoInauguració de l’Exposició «Poematges» de Martí Boada i Teresa Romanillos. Girona

Data: 28 de gener a les 19.30h
Lloc: Museu Palau Solterra (C/ de l’Esglèsia, 10, Girona)
Organització: Fundació Vila Casas
Link


invitacio-digitalCol·loqui «Caminar mirant: comprendre el medi natural i humà». Barcelona

Data: 24 de gener a les 19h
Lloc: Llibreria Altaïr (Gran Via de les Corts Catalanes, 616, Barcelona)
Organització: Altaïr


cartell-expo-desemboscant-biblioteca-facultat-de-ciencies-uab_gener-20175ª Presentació de l’Exposició Itinerant «Desemboscant: Cal·ligrafies del Bosc» amb noves peces. Barcelona

Data: 17 de gener | L’exposició estarà fins mitjans de març de 2017.
Lloc: Biblioteca de la Facultat de Ciències de l’Universitat Autònoma de Barcelona.
Organització: ICTA-UAB i Biblioteca de Ciència i Tecnologia (BCT-UAB)


2016

portada-jornada-10-anys-fundacio-mon-rural

Conferència sobre Sostenibilitat. Jornada «Una dècada de canvis en un Món Rural viu». Lleida.

Data: 25 de novembre a les 11h30
Lloc: l’Auditori del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida.
Organització: Fundació Món Rural

Programa

 


seminari-upc-novembre-2016_titol_mes-enlla-dhabitat-iiiTaula rodona Debat I – Objectius, reptes i barreres als processos de transició urbana. Seminari de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat sobre Transformació Urbana. Barcelona

Data: 23 de novembre de 10h a 11h30
Lloc: Casa Amèrica Catalunya Còrsega, 299, entresol, Barcelona
Organització: UPC Barcelona Tech-UniTwin Càtedra UNESCO de Ssostenibilitat, RECNET i City Resilience.

Programa


 

cartell conferència Martí BoadaXerrada «Sostenibilitat: realitat o quimera?». Cicle de xerrades ‘Medi Ambient i Participació’. Calella.

Data: 17 de novembre a les 20h30
Lloc: Espai Mercat, Calella.
Organització: Espai Mercat de Calella, Ajuntament de Calella i Diputació de Barcelona


150px-logotipo_del_instituto_cervantes-svgConferència «Canvi Climàtic. COP22, Presentació del Centre Internacional UNESCO per les Reserves de la Biosfera Mediterrànies». Marrakech.

Data: 11 de novembre a les 18h30
Lloc: Instituto Cervantes de Marrakech (Marrakech-Tensift-Al, Marroc)
Organització: Instituto Cervantes de Marrakech
Link


Inauguració de la Sexposici-desemboscant-espai-guinovart_27676850312_oegona Exposició Itinerant «40 anys de recerca, a l’entorn del medi». Hostalric.

Data: inauguració 5 de novembre a les 18h
Lloc: Primera planta de l’Ajuntament d’Hostalric
Organització: ICTA-UAB, Ajuntament d’Hostalric


menorca-28-doctubre-2016Conferència de cloenda “Reserves de biosfera a la Mediterrània” de l’Acte de celebració 10 anys de col·laboració, l’OBSAM, l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) i el Grau de Ciències Ambientals de la UAB. Menorca.

Data: 28 d’octubre a les 19h45 
Lloc: Sala conferències de la seu de l’Institut Menorquí d’Estudis (IME) – C/Camí des Castell, 28. Maó. (Menorca).
Organització: IME i ICTA


P576_1456934146desemboscantresentació de la Quarta Exposició Itinerant «Desemboscant». Barcelona.

Data: 24 d’octubre a les 18h | L’exposició hi estarà fins el 22 de desembre.
Lloc: ICTA-UAB
Organització: ICTA-UAB


logo-ecoviureDebat «Com ens imaginem el futur?» – Inauguració de la 18ª Fira ECOVIURE. Manresa

Data: 22 d’octubre a dos quarts de dotze del migdia
Lloc: Sala d’Actes del Palau Firal de Manresa
Organització: Comissió Organitzadora Ecoviure

Invitació


II Scuacrwvwiaa1wph-jpg-largeetmana Bosc i Societat. Sant Celoni.
El Dr. Martí Boada farà una visita guiada a la seva exposició «40 anys de recerca a l’entorn del medi» el 16 d’octubre a les 18h a la Rectoria Vella.

Data: 7 la 16 d’octubre
Lloc: Sant Celoni
Organització: Cercle Econòmic i Social Baix Montseny, ICTA-UAB i Ajuntament de Sant Celoni
Link


agri_webCicle sobre agricultura i canvi climàtic. Barcelona.

Data: 5 i el 19 d’octubre a les set de la tarda
Lloc: Palau Macaya, Barcelona
Organització: Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla i l’Obra Social la Caixa
Link

 


cropped-banner-ingles-orizzontale3Presentació de la Tercera Exposició Itinerant «Desemboscant». Barcelona.
(L’exposició estarà dintre del marc de la 9 Biennal Internacional de Paisatge)

Data: 28 de setembre a les 19h
Lloc: Sala Picasso del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Plaça Nova, 5, Barcelona
Organització: Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.
Link de la Biennal


cs1gov_w8aak9bsConferència al Panel «Ciudades y Biodiversidad». México.
Data: 24 de setembre a les 10h
Lloc: Centro de Congresos y Convenciones Morelos / Salón «A» Morelos. México
Organització: CONABIO y Gobierno de México

Programa


diapositiva2

Conferència «Recerca i acció: diàlegs híbrids desenvolupats a Catalunya i Brasil». UAB.
(participació del Dr. Martí Boada i el Dr. Josep Pujantell amb la presentació sobre el Seguiment de l’estat ecològic de les conques fluvials a Catalunya (Peninsula Ibèrica): L’experiència de l’Observatori de la Tordera (1996-2015))


Data: 15 de setembre a les 11h

Lloc: Sala d’actes B7/1056 Bloc C UAB)
Organització: estudiant de doctorat brasilera, al departament de Geografia de l’UAB, Núbia Deborah Araujo Caramello.

Programa


colegio_montesConferència sobre «Dendrocultura, culturalidad del árbol». Alsasua, Navarra.

Data: 10 de setembre a les 18h
Lloc: Plenario del Colegio y Asociación de Ingenieros de Montes.
Organització: Colegio y Asociación de Ingenieros de Montes y Ayuntamiento de Alsasua.
Link


Conferència «Destrals: desconstrucció i construcció», sobre l’inauguració de l’exposició dels Trabucaires del Vi d’Alella «Destrals de diferents oficis i èpoques». Alella.

Data: 7 de setembre a les 19h30
Lloc: Sala d’entitats de les antigues Escoles Fabra, Alella.
Organització: Benjamí Sanahuja (amb una col·lecció privada de 750 peces)


exposici-desemboscant-espai-guinovart_27676850312_oExposició Itinerant «40 anys de recerca, a l’entorn del medi». Sant Celoni.

Data: inauguració 3 de setembre a les 19h | L’exposició estarà fins el 30 d’octubre.
Lloc: Rectoria Vella de Sant Celoni
Organització: ICTA-UAB, Rectoria Vella de Sant Celoni i Ajuntament de Sant Celoni
Cartell


168830_460237627322483_606702396_nPresentació del Curs «El canvi climàtic: estat de la qüestió després de la COP 21 de París» i recapitulació: «I tu, hi creus, en el canvi climàtic?» –  XLVIII Universitat Catalana d’Estiu. França.

Data: 17 d’agost de 9h a 10h30 | Aquest curs serà del 17 al 20 d’agost.
Lloc: Liceu Renouvier, de Prada (capital de comarca del Conflent, Catalunya del Nord), França.
Organització: el curs està coordinat pel Dr. Martí Boada (ICTA-UAB) dintre del programa de la XLVII Universitat Catalana d’Estiu
Més informació sobre el curs


cartell_presentacio_mapaPresentació del mapa: «Paisatges de l’oli a les Garrigues Altes». Els Torms.

Data: 6 d’agost a les 20h
Lloc: Els Torms, Sala del Casal
Organització: Ajuntaments de: Bellaguarda, Bovera, La Granadella, Juncosa, del Soleràs, dels Torms.
Invitació


logo Mística del Bosc

Exposició Mística al Bosc «El Miracle». Monestir del Miracle, Solsonès.

Data: inauguració 6 d’agost a les 11h | L’exposició durarà tot el mes d’agost.
Lloc: Claustre del Santurari, Monestir del Miracle, Solsonès.
Organització: Santuari del Miracle
Folletó


PORTADA FM BO_pag_1807_1Pregó de la Festa Major de Vimbodí i Poblet per Martí Boada

Data: 4 d’agost a les 19h30
Lloc: Vimbodí i Poblet
Organització: Ajuntament de Vimbodí i Poblet,  amb el suport de les entitats de la vila i la col·laboració d’empreses i particulars.
Link


horizon2020_0Expedició científica al Vallée du Zat (Marroc) dintre del Projecte Europeu Geopark H2020 RISE. Marroc.

Data: Juliol de 2016
Lloc: Vallée du Zat (Marroc)
Organització: Universitat Autònoma de Barcelona i Université Cadi Ayyad


Universitat d'Estiu de la Universitat de Lleida

Conferència sobre «Anàlisi diacrònica del paisatge i del territori» dintre del Curs d’Estiu «Art i Territori 2016». Lleida.

Data: 7 de juliol a a les 10h
Lloc: Universitat d’Estiu Campus de Cappont. Edifici Polivalent C/Jaume II, 71 – Agramunt, Lleida
Organització: Universitat d’Estiu de l’Universitat de Lleida
Programa


guinovart_8240

Segona Exposició Itinerant Desemboscant. Agramunt.

Data: inauguració 19 de juny a les 12h30 | L’exposició durarà fins l’11 de setembre.
Lloc: Espai Guinovart (Agramunt, Lleida)
Organització: Espai Guinovart


Conferencia Mexico_folleto_logo 9 junio 2016

Conferència magistral del 14º Encuentro sobre Biodiversidad y Desarrollo Sostenible en la Laguna, México “Biodiversidad Urbana, Indicador de Sostenibilidad” . Mèxic.
Data: 9 de juny a les 13h
Lloc: Auditori «Santiago A. Garza de la Mora» del Campus Laguna del Instituto Tecnológico de Monterrey
Organització: Instituto Tecnológico de Monterrey, México
Programa


horizon2020_0Conferència inaugural de la Jornada tècnica del Projecte Geopark H2020 RISE. Castell del Castellet.

Data: 24 de maig a les 15h
Lloc: Centre Internacional UNESCO per les Reserves de Biosfera Mediterrànies, Castell del Castellet
Organització: UAB, Université Cadi ayyad, Geopark H2020 RISE, PALOC i Centre Internacional UNESCO


Conferència «Els fruits silvestres de Catalunya». Bruc.

Data: 21 de maig a les 19h
Lloc: Can Casas
Organització: Plataforma Salven el Bruc i l’Ajuntament del Bruc


etsab

Conferència «Biodiversitat indicadora de sostenibilitat al sistema urbà» al Màster Universitari en Paisatgisme MBLandArch ETSAB-UPC. Barcelona.

Data: 19 d’abril a les 18h30
Lloc: ETSAB-UPC (Classe CS-6)
  Organització: Escola Técnica Superior D’Arquitectura de Barcelona (ETSAB)   de la UPC.


logo_congreso

Side event al 4º Congrés Mundial de Reserves de Biosfera. Lima, Perú.

Data: 16 de març de 2016 de 14h30 a les 16h
Lloc: Sala Manchay | Centro de Convenciones de Lima (Av. La Arqueología, 161 – San Borja. Lima Perú)
Organització del congrés: UNESCO, MAB, SERNANP i MINAM

Web del congrés
Programa del side event


logo_congreso

Workshop sobre boscos al 4º Congrés Mundial de Reserves de Biosfera. Lima, Perú.

Data: 15 de març de 2016 de 15h a 18h
Lloc: Centro de Convenciones de Lima (Av. La Arqueología, 161 – San Borja. Lima Perú)
Organització del congrés: UNESCO, MAB, SERNANP i MINAM

Web del congrés
Programa del workshop


unnamed


Inauguració de l’Exposició Itinerant «Desemboscant«. Sant Pere de Vilamajor.

Data: 5 de març de 2016 a les 12h
Lloc: Centre d’Art La Rectoria, Sant Pere de Vilamajor
Organització: Dr. Martí Boada i Centre d’Art La Rectoria

Link


PFV_congreso_2016_logo


Conferència «Boscos del segle XXI. Vitalitat i necrosis. Metàfora forestal.» al II Congrés Forestal de la Comunitat Valenciana. Segorbe.

Data: 26 de febrer de 2016 a les 13h
Lloc:  Segorbe (Castellón)
Organització: Plataforma Forestal Valenciana

Link

2015


PINYES DEL MÓN 1Exposició «Pinyes del Món» (material cedit pel Dr. Martí Boada). Vallgorguina.

Data: 28 i 29 de novembre de 2015 del 10 a 14h i de 16 a 20h
Lloc: Can Botella del Solei, Vallgorguina.
Organització: Associació Cultural Vallgorguina amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vallgorguina.

Link

 


nusos culturals

Tertúlia sobre «Agricultura i boscos. On som? Cap a on anem?». Barcelona

Data: 27 de novembre de 2015 a les 20h30
Lloc: Espai ST3 (C/ Santa Teresa, 3 Barcelona)
Organització: Espai ST3 i Nusos Culturals


audiovisual bages_21 nov

Ponència sobre «Boscos d’avui i d’ahir». Sant Mateu de Bages

Data: 21 de novembre de 2015 a les 12h
Lloc: Sant Mateu de Bages
Organització: L’Arada Creativitat Social SCCL.


logo

Ponència sobre «Biodiversitat urbana» al curs de tardor «Biophilic cities: regenerar la ciutat amb la renaturalització. Estratègies, eines i gestió per la biociutat. Barcelona

  Data: 10 de novembre de 2015 a les 10h30
Lloc: Sala Mirador, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) (C/ Montalegre, 5 Barcelona)
Organització: Centre Ernest Lluch de l’Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP).

  Link


Logo Iberomab

Presentació del Centre Internacional UNESCO per les Reserves de la Biosfera Mediterrànies al marc de la 16ª Reunió IBEROMaB. Castell del Castellet.

Data: 22 d’octubre de 2015 a les 9h
Lloc: Centre Internacional UNESCO. Castell del Castellet, seu de la Fundació Abertis.
Organització: Fundació Abertis, Organismo Autónomo de Parques Nacionales (OAPN. Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente) i UNESCO.


Setmana Bosc

I Setmana Bosc i Societat. Sant Celoni.
Martí Boada inaugurarà la Setmana (26/set a les 18h), l’exposició de «Pinyes del Món» (27/set a les 18h), farà una visita guiada a la col·lecció “Desemboscant” (28/set a les 18h) i una xerrada divulgativa “El bosc. Una perspectiva segle XXI” (29/set a les 20h).

Data: 26 de setembre a 4 d’octubre de 2015
Lloc: Sant Celoni i la Batllòria
Organització: Cercle Econòmic i Social Baix Montseny, ICTA-UAB i Ajuntament de Sant Celoni

  Link


Universidad_Autonoma_de_Ciudad_JuarezConferència «Crisis ambiental, una crisis civilitzatòria. Capacitar per comprendre». Mèxic 

Data: 17 de setembre de 2015 a les 9h30
Lloc: Centro Cultural Universitario de la Universidad Autónoma de Ciudad Juárez (UACJ)
Organització: UACJ (Jornadas de Investigación 2015)

Link


Logo_WFCXIV_en-tagline2


Diàleg «Connectant boscos i persones – capacitant per comunicar-se». XIV Congrés Mundial de Boscos. Sud-àfrica

Data: 8 de setembre de 2015 de 10h30 a 12h30
Lloc: Hall 3BC del Inkosi Albert Luthuli International Convention Centre, Durban. Sudáfrica.
Organització: Gobierno de la República de Sudáfrica i la FAO.

   Link (la sessió es podrà veure via streaming i via Twitter pels hashtags #forests2015 #comms)


168830_460237627322483_606702396_nPresentació del Curs «Medi Natural i Salut». França

Data: 17 d’agost de 2015 de 9h a 10h30
Lloc: Liceu Renouvier, de Prada (capital de comarca del Conflent, Catalunya del Nord), França.
Organització: el curs està coordinat pel Dr. Martí Boada (ICTA-UAB) dintre del programa de la XLVII Universitat Catalana d’Estiu

Link


3719876638_4bcee74d20

Conferència «Les Reserves de la Biosfera mexicanes com a exemple de conservació i dinamització regional». Mèxic

Data: 16 de juny de 2015
Lloc: Universidad de Sonora, C. de la ciudad de Navojoa. Unidad Regional Sur, México.
Organització: la presentació de la conferència a càrrec de la Dra. Letícia González, Directora de División.

 


3719876638_4bcee74d20

Conferència «Les Reserves de la Biosfera mexicanes com a exemple de conservació i dinamització regional». Mèxic

Data: 15 de juny de 2015
Lloc: Universidad de Sonora, C. Hermosillo, Dept Investigaciones Científicas y Tecnológicas, México
Organització: la presentació de la conferència a càrrec del Director de la Escuela de Biologia, Dr. Luis Fernando Enriquez.


LOGO_TEC_OFICIAL

Conferència «Manifestacions del Canvi Global i Sostenibilitat a Catalunya». Mèxic

Data: 10 de juny de 2015 a les 17h
Lloc: Auditorio «Pino Suarez» del Instituto Tecnológico de Mérida, Yucatan, México.
Organització: Instituto Tecnológico de Mérida.


logoUACMtrans2

Conferència «Canvi global i sostenibilitat». Mèxic

Data: 8 de juny de 2015 a les 16h
Lloc: Auditorio de la Universidad Autónoma de la Ciudad de México (UACM), Ciudad de México, México.
Organització: Colegio de Ciencias y Humanidades de la UACM, a través del Posgrado de     Educación Ambiental.


Escudo y Logotipo 22 Julio

Conferència magistral inaugural del XIV Congrés Internacional i XX Congrés Nacional de Ciències Ambientals. Mèxic

Data: 3 de juny de 2015 de 10h a 11h30
Lloc: Complejo Cultural de la Benemérita Universidad Autónoma de Puebla (BUAP), México.
Organització: Academia Nacional de Ciencias Ambientales (ANCA) y BUAP

 

 

 


uat-logo-224x300

Seminari: «Canvi global i sostenibilitat: un cas para la comunicació». Mèxic

Data: 29 de maig de 2015 a les 12h
Lloc: Sala de Seminarios del CTBC, Universidad Autónoma de Tlaxcala, México.
Organització: Posgrado de Ciencias Biológicas de la Universidad Autónoma de Tlaxcala.

Comentarios cerrados.